Kampen Konsertforening presenterer: Palace of Pleasure // Slippfest

Kampen Konsertforening presenterer: Palace of Pleasure // Slippfest

Lørdag 10. Mars, dørene åpner kl 20:00, CC: 170,-

Kjøp billett her

En dere klare for en fest av saftige rytmer, spennende innfall og eventyrlig lekelyst? Palace of Pleasure har utforsket kriker og kroker av elektronisk musikk siden 90-tallet, turnert i inn- og utland og blitt tildelt Spellemannsprisen ved hele to anledninger. Nå er bandet aktuelle med "Envy Yourself" EP på 12” vinyl, med remikser av Center of The Universe, Sloth UK og Tjuren Ferdinand. Låta er en utspekulert selvhjelpsmetode og livsfilosofi maskert som en dansbar discodubaffære. Eller omvendt. Misunn deg selv – opplev ringrevene i Palace of Pleasure live med gamle og nye låter i Bøgata 21!

Bandet har gitt ut seks album, og lot sist høre fra seg med "Keep Your Guitar in a Dark Place EP" (2014). Flere låter slippes i løpet av 2018, og vi gleder oss til slippfest på Kampen Bistro lørdag 10. Mars!

Kampen Historielag - 2# Medlemsmøte

Kampen Historielag - 2# Medlemsmøte

Marcus Thrane 200 år, historien om Norges første arbeiderleder og thranittbevegelsen 1848–1851 - ved Tore Pryser

Marcus Thranes liv var både spennende og dramatisk. Han ble uriktig dømt og satt i Botsfengselet i mange år, mens hans kone bodde i huset ved siden av brannstasjonen på Grønland for lettere å kunne besøke ham.

Marcus Thranes innsats for å organisere og bedre arbeiderbefolkningens kår hadde ikke minst betydning for befolkningen på Oslos østkant. Så dette er i høyeste grad også vår historie. I fjor feiret vi at det var 200 år siden Thrane ble født.

Tore Pryser, professor i historie ved Høgskolen i Lillehammer, har førstehånds kunnskap om emnet og er en dyktig og levende forteller.

http://kampenhistorielag.no

Kampen Konsertforening presenterer: TORGEIR WALDEMAR

Kampen Konsertforening presenterer: TORGEIR WALDEMAR

Torsdag 22. mars, dørene åpner kl 20:00

UTSOLGT

Er dere klare for en sjelelig opplevelse på vår intime scene? Kampen konsertforening er stolte over å presentere en av tigerstadens mest autentiske stemmer; Torgeir Waldemar på Kampen Bistro torsdag 22. mars!

Torgeir Waldemar tok landet med storm da han gav ut sitt debutalbum i 2014, og havnet på alle årsbestelister samt nominasjon til to spellemannspriser. Sjangermessig så er vi innom alt fra nedstrippet, akustisk folk/viser, via folkrock, country og california-vibber til støyende gitarrock. Så kom andreplata ”No Offending Borders” i fjor og snudde alt på hodet. En monumental samling av sanger som høres ut som de tilhører en annen æra. Selv om Torgeir og medprodusent Anders Møller gjør sitt ytterste for å gjenskape et helt spesielt lydbilde fra fortiden, så gjør de også alt i sin makt for å få dette til å låte originalt. Noe hans inderlige stemme og knivskarpe tekster er med på å stadfeste. Selv hevder han at plata er et dokument som viser alvoret vi møter i hverdagen. Både på det personlige plan, med forhold som ryker og tap av de nærmeste, men også på det nasjonale og globale plan, med flyktningkrise, selvmord-statistikker og de svakest stilte i samfunnet.

Med ”No Offending Borders” befester Torgeir Waldemar sin posisjon som en låtskriver man virkelig kan regne med, og han utvider nedslagsfeltet sitt på en både klok og spennende måte. Nå gleder vi oss enormt mye til han skal spille på intime Kampen bistro torsdag 22 mars.

”Waldemar synger sårt, med en nesten hjerteskjærende innlevelse. Som flere av låtene handler den om triste ting, som oppbrudd og tap av nære. Betagende vakkert” - 6/6 Øyvind Rønning / Dagbladet

”Stemmen til Torgeir Waldemar er mer klagende ensom enn Jason Molina, mer inderlig hjemsøkt enn Townes van Zandt og så sørgende trist at til og med den mest gledesspredende facebookdelen av sjelen (den som liker kattunger og hjertesymboler) får vondt.” - 5/6 Tor martin Bøe / VG

Vi minner om et begrenset opplag av billetter i salg hos oss, og dermed unødvendig å si at du må være überrask på tasten om du vil sikre deg inngang til denne drømmekvelden. Her kan du forhåndskjøpe billetter:
https://kampenkonsertforening.ticketco.events/no/nb/e/torgeir_waldemar__kampen_bistro

Kampen Konsertforening presenterer: I Was a King

Kampen Konsertforening presenterer: I Was a King

Onsdag 11. april - dørene åpner kl 20:00, CC: 200,-

Billetter kjøpes her

Siden debuten i 2007 har I Was A King vært et varmt bankende hjerte i norsk indiepop. Anført av Frode Strømstad fra Eigersund og Anne Lise Frøkedal fra Etne, har bandet levert fire album preget av smittende melodisk teft, rike harmonier og organiske arrangement.

I Was A King står i en stolt powerpoptradisjon og har ikke lagt skjul på slektskapet til band som The Byrds, Teenage Fanclub eller My Bloody Valentine. Bandet har gjort seg bemerket med flere Spellemann-nominasjoner og listeplasseringer, og har mottatt strålende kritikk både utenfor og innenfor landegrensene. I sin utrettelige søken etter perfekt pop og sonisk lykke har bandet samarbeidet med internasjonale størrelser som blant annet Sufjan Stevens, Robyn Hitchcock og Norman Blake fra Teenage Fanclub.

Høsten 2018 er det endelig klart for nytt album fra I Was A King – Vi gleder oss til å høre smakebiter herfra på intime Kampen Bistro onsdag 11. april:) Ikke gå glipp av denne vårkaramellen!

Kampen Konsertforening presenterer: Aiming for Enrike

Kampen Konsertforening presenterer: Aiming for Enrike

Mandag 30. April , dørene åpner kl 20:00, CC 180,-

Vi minner om begrenset kapasitet og anbefaler å kjøpe billett på forhånd i god tid om du vil sikre deg inngang til denne vårkaramellen av en aften:)

Her kan du forhåndskjøpe billetter..

Kampen konsertforening har en stolt tradisjon med å arrangere natt til første mai konserter på Kampen Bistro. Men i år har vi virkelig slått på stortromma;

Av og til dukker det opp band man rett og slett ikke kan unngå å forelske seg i. Aiming For Enrike er skapt utifra nysgjerrighet, utbrytertrang og frihet som premiss, med et fokus på eksplosivitet og energi. Noen ganger trengs det bare to unge musikere med en sterk felles vilje for å skape en ny, original lyd.

Aiming For Enrikes infernalske driv, nesten idiotisk symbiotiske samspill, svimlende tekniske egenskaper og brede musikalske palett føles derimot aldri “flashy”. De holder seg også for gode for å gjøre ting vanskeligere enn de trenger å være. De er inkluderende óg egenrådige samtidig. Inspirasjonskilder spenner fra repetitiv elektronisk musikk som Burial og Jon Hopkins til festløven James Brown og bråkebøtter som Lightning Bolt og Deerhoof. Summen av alt dette vitner om et band som har oppstått i en nettopp stadig mer sjangerløs tidsalder, der undergrunn og mainstream ligger med hverandre og vi alle langt friere til stilarter og utrykk enn før.

I det kontrollerte kaoset av tighte trommemønstre, komplekse gitarloops og improviserte avstikkere gjemmer det seg velarrangerte låtstrukturer. Samt en åpen invitasjon til alle som ønsker å være med. Vi gleder oss enormt mye til å få besøk av Aiming For Enrike på Kampen Bistro natt til første mai!