KIT trio, Klassiske Perler, , Klassisk på Kampen

KIT trio, Klassiske Perler, , Klassisk på Kampen


KIT trio spiller musikk for enhver musikkelsker. Besetningen mezzosopran, fiolin/bratsj og cello tilbyr et unikt sound. Trioen har klassisk musikk som sin ledesnor, men de har også innslag av folketoner og jazzstandarder på sine konserter. Med egne arrangementer av håndplukkede låter leker de seg gjennom de musikalske mulighetene besetningen deres gir dem. Uttrykket deres er nedstrippet og ærlig, og de varmer ethvert publikum med sin åpenhjertige tilstedeværelse.

Programmet denne søndagsmatiné inneholder alt fra tyske romansesanger og nordisk senromantikk til jødisk cabaretmusikk, brasilianske melodier og fransk opera. Der eldre komponister som Offenbach, Elling, Strauss og Bizet får sin rettmessige plass, inkluderer vi også litt yngre stemmer, som Milhaud og Villa-Lobos. Et utvalg av deres klassiske favoritter !
Therése Thylin – Mezzosopran https://www.instagram.com/theresethylin/
Isa Caroline Holmesland – Fiolin/bratsj (Oslo Strings) https://www.instagram.com/isacaroline/
Kaja Fjellberg Pettersen – Cello (Oslo Strings) https://www.instagram.com/kajafp/


KIT Trio med franske sangen Mon Histoire (D. Milhaud) https://www.youtube.com/watch?v=rD1SaM3cQng

KIT Trio med arien Habaneran (G. Bizet) : https://www.youtube.com/watch?v=xVzuC9RGC_0Nina Nielsen // Albumslippfest

Nina Nielsen // Albumslippfest

Nina Nielsen er nok et nytt navn for mange, men hun har allerede flere år bak seg som låtskriver og artist. Hun har blant annet jobbet med Thomas Dybdahl siden 2010, både som tekstforfatter og som korist i Dybdahl sitt band. Samtidig har hun jobbet kontinuerlig med sine egne låter, og nå er det endelig klart for debutalbumet ”Traveling Without You”❤️

Nielsen vokste opp i Canada, hvor hun først etablerte seg som artist. Nå skal hennes vakre og atmosfæriske folklåter endelig bli presentert for det norske folk. Låtene handler om et liv splittet av geografiske avstander, da hun vokste opp med foreldre på to kontinenter, og reflekterer over savn, fremtid og den ensomheten som er prisen for følelsen av frihet. Nielsen utga EP-en «Love and Terror in the Wilderness» på Biophon Records (Biosphere) i 2012. Det mørke uttrykket som kjennetegner henne blir forvandlet til et mer kontrasterende lydbilde på debutalbumet.

Vi gleder oss veldig til Nina kommer tilbake til Kampen Bistro for å holde slippfest torsdag 07. Mars. Hun besitter en av de vakreste stemmene her til lands!

Her kan du kjøpe billetter:
https://kampenkonsertforening.ticketco.events/no/nb/e/nina_nielsen__albumslippfest__kampen_bistro

Kampen Kvissen!

Kampen Kvissen!

Endelig satt i system! Kviss kvelder på Bistroen med den aller beste master av de store spørsmål, Hans Rønning! Nyheter, allmennkunnskap, spesialiteter, favoritter, rariteter, lett og vanskelig, ingenting blir glemt eller utelatt.
FRAMFOR alt! Artig skal det være!

Kampen Historielag

Kampen Historielag

ONSDAG 13. MARS KL 19.00 I BISTROEN, BYDELSHUSET

Tore Pryser - Mine barndomsår i Kolstadgata.

Vi er meget fornøyde med å by på et gjensyn med Tore Pryser, professor i historie ved Høgskolen i Lillehammer. Han har arbeidet mye med sosialhistorie, lokalhistorie og arbeiderbevegelsens historie. Tore gjestet oss senest i fjor med foredraget «Marcus Thrane 200 år, historien om Norges første arbeiderleder og thranittbevegelsen 1848–1851». Han ble født rett før frigjøringen i 1945 og som historiker vil han knytte sine barndomsminner til tiden han vokste opp på nedre Kampen. Tore er en engasjerende, dyktig og levende forteller.

Livets Oase#2 // Makthaverskan(SE) // Dark Times // Moriarty

Livets Oase#2 // Makthaverskan(SE) // Dark Times // Moriarty

Velkommen til Livets Oase #2💦💦💦 Kampen Konsertforening sin egen minifestival-serie med fokus på å skape de gode, helhetlige kveldene🍇 Vi åpner alle dørene på Kampen Bistro og lager helhus fest med tre fabelaktige live acts, Djs og egen festivalmeny i restauranten. Fra scenekanten får vi ingen ringere enn Makthaverskan(🇸🇪) + Dark Times + Magnus Moriarty™️ 👀👀👀👀

• Makthaverskan

Kampen konsertforening er utrolig stolte over å presentere et av Sveriges aller beste band Makthaverskan på intim scene i Oslo. Disse oppadgående indierockerne fra Gøteborg spiller post punk og dark wave med hjertet på utsiden av trøya, frontet av den svært uttryksfulle vokalisten Maja Milner. Bandet startet opp i 2008 med utgivelser av både en demo-kolleksjon og debutalbumet på Luxury records. Deretter fulgte de svært kritikerroste albumene "II" & "III" som har scoret Makthaverskan internasjonal anerkjennelse og utgivelser på det amerikanske selskapet Run for Cover. Den svenske kvintetten består ellers av Irma Krook, Andreas "Palle" Wettmark, og Hugo Randuluv og de spiller gnistrende noise-pop med melodier som treffer deg rett i magen. Er du glad i grupper som Broder Daniel, Love is All, Jesus & Mary Chain eller Velvet Underground så må du for all del ikke gå glipp av denne.

"If the groups ferocious last album, 2013 "II", was akin to ripped flesh, then "III" finds the band picking at the scabs of cauterized wounds." - 7.6 / Pitchfork

• Darktimes

Dark Times fulgte nylig opp den Spellemann-nominerte debuten "Give" med andrealbumet "Tell Me What I Need" på Sheep Chase Records. Plata har blitt godt mottatt av internasjonal presse som Stereogum, NPR og ble også trukket frem av Metallica-trommis Lars Ulrich på hans eget radioprogram. Det nye albumet tar oss med på en videreutvikling av punker帚ttene til bandet. Råheten er intakt, men satt inn i et større lydlandskap som skreller frem et nytt lag av den alternative punken deres. Her er både\hardtslående riff og popteft som krysser over i grungete post-punk og garage-rock. Dark Times har tidligere delt scene med band som Turbonegro, No Age, Dead Boys og Iceage. Bandet ble også valgt ut til det offisielle programmet på SXSW-festivalen i 2017.

• Magnus Moriarty™️

Vår favoritt-Lo-Fi-Pop-Prins Magnus Moriarty™️ åpner ballet denne kvelden. Ved hjelp av nye synther, en iPad og inspirasjon fra Sébastien Tellier og Bach byr han på et nytt trio-format som spiller synth-heavy instrumentalmusikk. Uttrykket "et sjeldent talent" blir kastet mye rundt i disse dager, men få artister går hele veien for å leve fullt ut sin musikalske visjon. For Magnus Moriarty™️ er det å skrive låter like naturlig som å spise middag, og det høres i hans gnistrende gode back-katalog hvor unik og verdifull musikken er. Det harmoniske språket i låtene er selvsikkert og hans signaturstil er nok mer musikalsk en estetisk; fra lo-fi folk til muskulær kammer-pop. Magnus har en klassisk musikerbakgrunn og tekstene er tydelig inspirert av beat-litteratur. Det ryktes om at han splitter opp året i to deler. Sommerhalvåret tilbringer han ved en kirkegård der han graver hull i jorda og planter blomster. I vinterhalvåret er han i studioet, der han stadig spiller inn ny musikk og lever ut myten om den dekadente bohemtilværelsen som gir næring til ny musikk.

Velkommen til Livets Oase #2!

Klassisk på Kampen, Skuggsystrar

Klassisk på Kampen, Skuggsystrar

Duo sang/piano
Tema: Kvinner som synger & Kvinner som komponere

Betaling i baren: kr. 150.-

Musikk Bingo!

Musikk Bingo!

Vi lanserer MusikkBingo!

Verdens beste Bingodirektør Knut Røthe tar oss med på en fenomenal kveld.. Bra premier blir det også. Velkommen!

Kampen Historielag, Willibald Stores kunstnerliv

Kampen Historielag, Willibald Stores kunstnerliv

TORSDAG 25. APRIL KL 19.00 I BISTROEN, BYDELSHUSET

ÅRSMØTE
Etter årsmøtet presenterer Lotte Konow Lund Kampenkunstneren Willibald Storns kunstnerliv og samtaler med ham.
Willibald Storn tok sin kunstutdannelse etter at han kom til Norge i 1957; fra Østerrike var han utdannet baker og konditor. I årene 1957-60 hospiterte han ved Statens kunst- og håndverksskole. Han er fremdeles meget aktiv og i en alder av 82 år debuterte Storn nylig med fotoutstillingen «Naken hud ser – deg». Kunstnerisk anvender Willibald Storn forskjellige teknikker – grafikk, maleri, installasjon og nå også foto. Han har bodd i Ullensakergata på Kampen en årrekke; her har også har sitt atelier.

Årsmøte Kampen Vel 2019 & Konsert med Nora Konstanse

Årsmøte Kampen Vel 2019 & Konsert med Nora Konstanse

Etter årsmøtet til Kampen Vel 2019, får vi konsert med Nora Konstanse.

På tampen av 2018 slapp Nora Konstanse sitt debutalbum «Words Left To Say» - bestående av ti spor som alle har sin definerte egenart, med klare assosiasjoner til Feist, Ane Brun og Joni Mitchell. Singer/songwriteren fra Helgeland sier selv at sangene i all sin enkelhet er det aller viktigste, og om de kan stå alene, helt for seg selv, er hun fornøyd.


Helt alene får nok ikke musikken stå, for Nora Konstanse har allerede spilt på Slottsfjells P3-scene, Trænafestivalen, Festspillene i Nord-Norge og Sommerfesten på Giske for å nevne noen.

Kampen Historielag, Åpen Bakgård

Kampen Historielag, Åpen Bakgård

SØNDAG 26. MAI KL 13.00-16.00. ÅPEN BAKGÅRD

Tradisjonen tro arrangerer historielaget Åpen bakgård under Kampendagene. Beboere på nær 40 adresser holder portene åpne for alle. Vi lager kart. God tur!

Kampen Historielag

Kampen Historielag

TIRSDAG 4. JUNI KL 18.00.

Vandring på Vålerenga med Vålerenga historielag

Kampen historielags medlemmer er invitert til en vandring i vår nabobydel. Torsdag 5. september gjør vi gjengjeld og inviterer Vålerenga historielag til oss på Kampen.