Monica Isakstuen og Birger Emanuelsen til Kampen Bistro!

Ble det for mye kos i jula? Fortvil ikke. Ta tyren ved hornene, og start året med de vanskelige spørsmålene. Spørsmål om de såreste avkrokene av foreldrerollen, om hva frykt for terror gjør med oss, og om hva redsel og sinne kan få fram i oss, i følge med forfatterne Birger Emanuelsen og Monica Isakstuen. Begge to ga i fjor ut bøker som mottok meget gode anmeldelser, på hver sin kant. Isakstuen for sin bok «Rase» (Pelikanen Forlag), og Emanuelsen for boka «Jeg skal beskytte deg» (Tiden Norsk Forlag).

Hvor langt kan man gå for å beskytte et barn? Hva når alt rundt oss rakner, når raseriet spiser deg opp? Hva er greit, hva er galskap, og hvordan vet vi hva som er hva? Emanuelsen og Isakstuen har tidligere snakket om dette sammen, blant annet på NRK P2, og vi gir dem gladelig scenen hos oss for en kveld, for å fortsette praten, til glede for oss selv og for alle våre gjester. Samtalen ledes av Solveig Løvås.

Om Monica Isakstuens bok Rase, skrev Morgenbladet at det er “en pageturner om ubehaget i familien”, mens Dagbladet kaller boka “intens, klar og poetisk om en mor som mister besinnelsen”. Klassekampen kaller Rase “et brøl av en roman”, mens Dagens Næringsliv påpeker at Isakstuen tar oss inn i situasjoner “som vår tids velmenende språkbruk ikke fanger opp”.

Emanuelsens bok på sin side er “vond og rystende lesning”, “om en mann med ubehandlede sår i sjelen. Han setter den maskuline psyke under en ubarmhjertig lupe. Det er hudløst, klarsynt og gjort med innlevelse.” Forfatteren selv er “en mentalt fininnstilt forfatter”, og i Jeg skal beskytte deg bakes de store spørsmålene “inn i en fortelling som tiltar i spenning og intensitet (...), spenningen i romanen stiger til krimnivå”. Dette er utdrag fra den samlede dommen fra Fædrelandsvennen, Adresseavisen, Aftenposten og Dagsavisen.

Det er gratis inngang og det blir selvsagt gode muligheter for å kjøpe både mat, drikke og bøker.

Dette er den første av en serie med kvelder der vi tar i mot spennende norske forfattere på Kampen Bistro. Utover vinteren og våren kommer blant annet Tina Åmodt, Bjørn Hatterud og Camara Lundestad Joof på besøk. Følg med - vi gleder oss stort!

Arrangementet er støttet av Norsk Forfattersentrum.