Tigerstaden virker umettelig etter intimkonsert-billetter til elephant9Kampen Bistro i Januar🙃Etter tre utsolgte konserter på én uke gønner vi nå ut den fjerde og siste.
Start det nye året med stil ☮︎

Musikk er sterkest når den føles fri, levende, dynamisk, suggerende og gjerne også sjokkerende. I en tid der musikk som oftest er låst til digitale verktøy, satte format og tidsrammer, er det forfriskende å være vitne til motstykket.

Medlemmene i elephant9 har lang fartstid i grupper som Bigbang, Shining, Motorpsycho, Supersilent og en rekke andre konstellasjoner. Men i denne unike trioen har de funnet den ultimate plattformen for å speile sine mange influenser og egen musikalitet. Gjennom Torstein Lofthus sitt hasardiøse trommespill, bassist Nikolai Hængsles stramme rytmiske regi og Ståle Storløkkens kompromissløse og fargerike orgel og synth-eskapader, skaper trioen musikk som får voksne mennesker til å gi seg hen og banne i glede og tørke tårer samtidig.

Elephant 9 er ikke redde for å se bakover i tid - til perioder i musikkhistorien der stilarter møttes og ble utforsket som nye utrykk. Musikkjournalister har lett febrilsk i referansearkivene for å finne paralleller, som har blitt dratt til alt fra Tangerine Dreams harmoniske sirkulære utrykk til Jimi Hendrix kakafoniske lydcollager. John Coltrane, King Crimson, Deep Purple, Soft Machine og Fela Kuti har også blitt nevnt. Men det betyr i grunn ikke så mye, sett bort ifra at fellesnevneren for denne varierte listen med artister er at de alle har skapt musikk som har tålt tidens tann.

Bandet selv velger å fristille seg fra merkelapper, og trives isteden med å se fremover - inn i en ny kaotisk tidsalder der musikk for stadig flere nettopp er fri for historie og slitne betegnelser. Med kollektiv bevissthet og uvanlige evner inntakt koker de tre på scenen opp sitt uvanlige brygg som oppleves nytt, inkluderende og ikke minst intenst underholdende. Kampen Konsertforening er særdeles stolte over å presentere et av landets mest sagnomsuste band på vår intime scene onsdag 10. Januar!

"Elephant9 are less concerned with specific virtuosity and more about an end result where nobody stands out but everyone shines" - All About Jazz

"There's no question E9's rhythm section are the culprits for the band's titanic sound, whipping up an instant wall of funky Motorhead-ish bass lines and head-smacking beats, Nordic keys legend Ståle Størløkken riding this rhythm beast by making his Hammond scream like a banshee slammed through a distortion pedal." - Jazzwise Magazine

"Elephant9 plays explosive, unpredictable jazz-rock that recalls the pioneering spirit of the time when Weather Report, King Crimson and Lifetime knocked audiences back on their heels with their volume and versatility" - Rhythm Magazine

Her kan du kjøpe billetter:
https://kampenkonsertforening.ticketco.events/no/nb/e/elephant9__trioset__ekstrakonsert2__kampen_bistro