En vei til selvinnsikt og kreativ forløsning

MED KRISTIN FLOOD OG MERLE LEVIN

Kampen Bistro, Storsalen, Oslo Lørdag 19. oktober kl 10 -19 Søndag 20. oktober kl 10 -17

2019 SKRIV DEG INNOVER OSLO-kopi.jpg

Veilederne og forfatterne Kristin Flood og Merle Levin inviterer deg til en helg med fokus på hva skrivingen kan åpne opp i oss. Du lærer å bruke skrivingen både som et kreativt uttrykk og som verktøy for personlig utvikling. Tilnærmingen til skriveprosessen er unik. Metoden de bruker er original. Dette kurset er en opplevelse snarere enn et vanlig skrivekurs.

Kurslederne deler sin tretti år lange erfaring med skriving, publisering og åndelig søken. Kombinasjonen av praktiske øvelser og veiledernes nærvær skaper et klima som inspirerer og åpner nye perspektiver. Du kommer i berøring med ditt indre landskap og får tilgang til en eksepsjonell kreativ prosess. Forskning har vist at det å skrive seg innover har en helsefremmende effekt.

‘Skriv deg innover’ var blant de første skrivekursene i Norge da de ble lansert i 2002. Hundrevis av kvinner og menn har deltatt og mange har opplevd at skrivingen har blitt forløst i løpet av en kort skrivehelg.

Hva opplever du på kurset?

> Forløsning av din kreative puls

> Større innsikt i ditt indre landskap

> Kunnskap om den indre sabotøren

> Erfaring og forståelse av ditt autentiske jeg > Nye, spennende skrivemetoder

2019 SKRIV DEG INNOVER OSLO-kopi 3.jpg

Kurset handler om en måte å skrive på som er utforskende.

En oppdagelsesferd der vi på forhånd ikke vet hvor skrivingen vil føre oss hen. Vi vil oppleve at vi ser tydeligere hva vi tenker. Kurset er for alle som har lært å sette bokstaver og ord i rekkefølge. Det handler ikke om skriveteknikker, men om å finne gløden, gleden og flyten i det å skrive. Og det handler om nysgjerrighet etter å komme i kontakt med det hver enkelt har inni seg.

Et viktig moment er å sette til side “sabotøren”, stemmen i oss som stopper inspirasjonen og pågangsmotet. Når vi blir kjent med hvordan sabotøren opererer, blir det enklere å overse det den prøver å begrense, og heller la seg fascinere av den kraften vi alle bærer. Hver og en av oss er unike med vår egen farge eller tone, og målet med kurset er å sette denne tonen på papiret gjennom skrivingen. Kurset er ikke skriveteknisk orientert og heller ingen form for terapi, men et dypdykk i dine egne muligheter.

Ingenting under kurset blir evaluert og ingenting blir kommentert. Det handler om metoder og øvelser, og det som skrives forblir privat.

Kristin begynte sin meditasjonspraksis allerede på 1980-tallet under veiledning av de norske psykoterapeutene Nina Heim og Eirik Balavoine, begge elever av danske Bob Moore. På 1990-tallet begynte hun å reise regelmessig på stille retreater.

I 1999 møtte hun Neale Donald Walsch. Det personlige møtet og bøkene hans fikk stor betydning. Hun har vært inspirert av ulike læremestre, bl.a. Krishnamurti og Deepak Chopra. De siste 15 årene har hun arbeidet med Diamondlogos metoden, både i gruppe og individuelt, med læreren Faisal Muquaddam som er bosatt i California og er nært knyttet til sufienes åndelige tradisjon. De siste to årene har hun vært elev av den amerikanske psykologiprofessoren og læremesteren Daniel Brown og deltar i hans ’Mahamudra’ meditasjonstrening.

I flere år var Kristin ansatt i Aftenposten og skrev flere reportasjer om alternative temaer. Hennes første bok ’Utenfor allfarvei ’(Tano, 1992), er en samling samtaler med nytenkende norske menn og kvinner. ’Rom for stillhet’ (Cappelen 2005) beskriver hvordan stillhet kan brukes for å utvikle større selvinnsikt. ’I Frans av Assisi fotsporjakten på en annen rikdom’ (Stenersen 2009) er skrevet som en fortelling om en kvinne som ønsker å forstå den italienske helgens åndelige budskap; kontakten med hjertet - og hvordan budskapet har aktualitet i dagens samfunn. I 2014 ble bestselgeren Amor Fati (2002) utgitt i ny, revidert utgave på Cappelen Damm. Det samme gjelder Rom for stillhet, som kom nå i 2017. Hennes siste bok ’Nærvær’ ble utgitt høsten 2015.

Se også www.kristinflood.com.

På 1970 tallet ble Merle og Jeff Levins hjem i Johannesburg i Sør- Afrika et fristed for åndelig søkende mennesker som praktiserte healing og meditasjon. Merle var en av de første som praktiserte Trancendental Meditasjon i Sør Afrika og hun fikk en nær tilknyt- ning til den indiske læremesteren Maharishi Mahesh Yogi som stiftet TM. I 1977 forlot hun Sør Afrika pga de politiske forhold- ene under apartheid og bosatte seg i Canada med mann og barn. Her startet de et spirituelt bosamfunn som hadde forbindelse med ’The Emissaries of Divine Light’ og de hadde nær kontakt med Peter og Eileen Caddy i Findhorn Community i Skotland, den første åndelige bevegelsen i Europa. I nesten ti år bodde Merle og ektemannen sammen med 180 personer i bofellesskapet. Felles målsetting var en bærekraftig livsstil basert på økologisk landbruk og holistiske verdier. På 1980 tallet åpnet hun det første holistiske helsesentret i Toronto Canada og ble konsulent for Canadas største Helse Spa ’King Ranch’.

De siste fem årene har hun vært elev ved Ridhwan skolen under ledelse av Sandra Maitri.

I 2011 begynte hun et arbeid med den amerikanske psykologi- professoren og læremesteren Daniel Brown - en trening i budd- histisk ’Mahamudra’ meditasjon som utvikler tilstedeværelse og nærvær.

Se også www.merlelevin.com og www.listenbear.com.

2019 SKRIV DEG INNOVER OSLO-kopi 3.jpg

Kristin og Merle velger med omhu hvor de organiserer sine skriveworkshops. De ønsker stemningsfulle lokaler som inspirerer deltakerne til å kunne skrive seg innover. I oktober er de tilbake i Oslo og har valgt å holde kurset på Kampen Bistro. Den sjarmerende restauranten ligger i et av Oslos mest karakteristiske strøk, noen minutter fra Tøyen T-bane stasjon. Kampen Bistro åpnet i september 2001 og har knapt lukket dørene siden den gang. Kultur og musikk sitter i veggene og det er et levende miljø på stedet.

Workshopen vil holdes i Storsalen. Restauranten har et utsøkt kjøkken med hovedsakelig kortreist og økologisk mat til gode priser. Det er et supert brunsjtilbud både lørdag og søndag, samt for fellesmiddagen lørdag kveld, til dem som ønsker å være med på den.

PÅMELDING

innen 1. SEPTEMBER 2019

Spørsmål og påmelding via email til Ruth-Kristin B. Aspaas: rkbaspaas@gmail.com

Hun kan nås på tlf: 905 33 515

Kursavgift kr 3200,-

Innbetales til: Annette Marcussen, adsm@online.no. Bankkonto nr: 6206.07.58641

Merk innbetaling med navn og dato for kurs.

> Påmeldingen er bekreftet ved innbetaling av kursbeløpet

Vi ønsker deg velkommen til en uforglemmelig og inspirerende weekend som handler om mye mer enn bare å skrive!

Vennlig hilsen Kristin, Merle, samt produsentene Ruth-Kristin og Annette

PRAKTISK INFO

KURSPRISEN

Kursprisen inkluderer kaffe/te og pausesnack.

O VERN AT TING:

Det er mulig å overnatte i nærheten på Best Western Kampen hotell eller annet hotell i Oslo sentrum.

MIDDAG LØRDAG

Vi har fått et supert brunsjtilbud både lørdag og søndag.

Vi arrangerer fellesmiddag lørdag kveld.

Middagspåmelding til: rkbaspaas@gmail.com/adsm@online.no Menyforslag med pris vil bli tilsendt når det nærmer seg.

ADRESSE

Kampen Bistro, Bøgata 21, 0655 Oslo www. kampenbistro. no

TR ANSPORT

Kampen Bistro ligger i 2 etg på Kampen Bydelshus. Inngangen er fra Nittedalsgaten, på andre siden av gaten for Bunnpris. Reiser du kollektivt er enkleste rute med buss 60 fra Oslo S. Gå så av ved Kampen Park. Tøyen T-Bane er også nære.