BILLETTER KJØPE HER

I Was a King er en av de de fremste representantene for en stadig mer utrydningstruet DIY/undergrunnspop-scene i Norge. Frontet av Frode Strømstad og Anne Lise Frøkedal, står bandet støtt fast ved troen på den gode melodien.

«Slow Century», deres femte fullengder er ikke bare spilt inn i Strømstads hjemby Egersund, men også trykket på vinylpressen som Strømstad nylig har startet.

Platen er produsert av Norman Blake fra skotske Teenage Fanclub. Fritt for fiksfakserier, men i stedet spontant og gitarbasert med eviggrønne melodier mot enkle, men effektfulle arrangementer. Det sørvestlandske trekkes som en rød tråd gjennom hele utgivelsen, både i fotografienes dokumentasjon av kystlandskap og trehusbebyggelse til tekstenes skildringer av karakterer og landskap.

Førstesingel «Bubble» sammenfatter felleskapet med band og produsent fullkomment. En ypperlig introduksjon til albumet som kommer 8. mars. Tre minutter med jangly gitarer, nydelige vokalharmonier og et refreng som fester seg i hodet etter første gjennomlytting.

I Was A King står i en stolt powerpop-tradisjon og har ikke lagt skjul på slektskapet til band som The Byrds, Big Star eller Teenage Fanclub. Bandet har gjort seg bemerket med flere Spellemann-nominasjoner og listeplasseringer, og har mottatt straÌ�lende kritikk både utenfor og innenfor landegrensene. I sin utrettelige søken etter perfekt pop og sonisk lykke har bandet tidligere samarbeidet med internasjonale størrelser som blant annet Sufjan Stevens, Robyn Hitchcock, Bill Rieflin fra R.E.M. og King Crimson.


Vi gleder oss veldig til de kommer tilbake til Kampen Bistro for å feire album slipp!