Onsdag 11. september inviterer vi til Bokbistro'n Spesial på Kampen Bistro med lansering av Øystein Skjælaaens bok "Meningen med rus" (Res Publica forlag). På scenen sitter psykiater og forfatter Finn Skårderud i samtale med Øystein Skjælaaen.

Noen mennesker sitter på pub om morgen, andre setter heroin i en park. Noen drar på vintur til Toscana, andre ruser seg på mdma og danser i skogen. Hvorfor er det slik i vår kultur at enkelte former for rus er akseptert, mens andre er forbudt?
Til alle tider og overalt i verden har mennesker søkt rus. I dag er det en del av de fleste menneskers liv. Rus er avbrudd fra jobb og rutiner og kan gi oss frihet og fellesskap − den hjelper oss å leve. Men alle kjenner noen hvor rusen ikke lenger gir glede, bare smerte, skam og sorg. Rusen er blitt et middel for å takle hverdagen − det er rus for å være.
Øystein Skjælaaen har forsket på, og arbeidet med rus, men deler også av sine egne opplevelser. Gjennom møter med mennesker og deres historier utfordrer "Meningen med rus" våre oppfatninger av rusens betydning i samfunnet og for enkeltmennesker.

Øystein Skjælaaen (f. 1977) har forsket på og arbeidet med rusproblematikk i mange år. Han tok sin doktorgrad i sosiologi på tema fellesskap rundt morgenpilsen, der han selv tilbrakte mange timer på pub sammen med sine informanter. Han har skrevet om rus i en rekke tidsskrifter og fagbøker, og «Meningen med rus» er hans første bok. Skjælaaen er også musiker, blant annet i bandet Real Ones.

Det blir som vanlig anledning til å kjøpe boken, og forfatteren signerer.

Vel møtt!

Arrangementet er gratis.